Πελάτης: Ευρωπαϊκή Κοινότητα – IST – 00 – 5 – 1A
Διάρκεια: Νοέμβριος 2001 – Οκτώβριος 2003
Το IMAGE σκοπεύει να αναπτύξει ένα περιβάλλον έξυπνης πληροφόρησης καλούμενο «AGENT» το οποίο θα αποτελέσει το εργαλείο παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών/δεδομένων στους τελικούς χρήστες, με σκοπό την κάλυψη των γενικών μεταφορικών τους αναγκών σε ένα πολύπλοκο γεωγραφικό περιβάλλον. Για την επίτευξη των παραπάνω, το IMAGE θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει ένα ανοικτό και αρθρωτό δίκτυο υπηρεσιών, το οποίο θα ενεργεί ως το κεντρικό σημείο αναφοράς. Αυτό θα συνεργάζεται με το σύνολο των τελικών αποδεκτών και τους προμηθευτές των υπηρεσιών δεδομένων (ζήτηση χρηστών-απόκριση προμηθευτών).
Μέσω των εμπλεκομένων υποσυστημάτων όλοι οι σχετικοί φορείς καθίστανται μέρος του Δικτύου Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών του IMAGE (ISON). To ISON ενσωματώνει τερματικούς χρήστες και τους χορηγούς των υπηρεσιών σε ένα λειτουργικό δίκτυο και τους καθιστά στοιχεία ενός γεωγραφικού περιβάλλοντος, ανεξαρτήτως της θέσης τους. Το ISON εκμεταλλεύεται τις ήδη υπάρχουσες και τις καινούργιες τεχνολογίες επικοινωνιών και πληροφοριών (π.χ. Ιnternet, GSM, GPRS, UMTS, Mobile IP) για να παρέχει στους χρήστες του υπηρεσίες και πληροφορίες, με διαρκή και προσαρμοσμένη πρόσβαση. Το ISON θα παρέχει διεθνή πρόσβαση μέσω αξιοποίησης του διαδικτύου και των επικοινωνιακών δικτύων IP. Θα γίνεται χρήση της τεχνολογίας ΧΜL έτσι ώστε τα περιεχόμενά του να μπορούν να δημοσιευθούν, χωρίς προβλήματα σε ένα μεγάλο εύρος μέσων (για παράδειγμα WML, HTML), κατάλληλων για διαφορετικές μορφές τερματικών.
Το IMAGE θα ελέγξει την τεχνική απόδοση του συστήματος και την οικονομική του βιωσιμότητα σε 2 πιλοτικές εφαρμογές: στο Τορίνο (Ιταλία) και στο Τάμπερε (Φιλανδία). Παρόλο που η κοινοπραξία οραματίζεται ότι το IMAGE θα μπορεί φιλοξενήσει δυναμικά αναρίθμητες υπηρεσίες (εύκολη επέκταση του συστήματος), στις πιλοτικές εφαρμογές θα υποστηριχτούν οι παρακάτω τύποι υπηρεσιών:
• Πληροφόρηση για χρήση δημοσίων συγκοινωνιών.
• Πληροφόρηση κυκλοφοριακών δεδομένων.
• Τουριστική πληροφόρηση.
Ο ρόλος της TREDIT:
– Τεχνικός συντονιστής έργου
– Ανάπτυξη user interfaces
– Εκπόνηση σχεδίου εκμετάλλευσης αποτελεσμάτων έργου