Υλοποίηση του εθνικού κόμβου διαλειτουργικότητας και λογιστικής εκκαθάρισης διοδίων (Greek Cluster), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου – PISTA

Υλοποίηση του εθνικού κόμβου διαλειτουργικότητας και λογιστικής εκκαθάρισης διοδίων (Greek Cluster), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου – PISTA

PISTA

Πελάτης: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διάρκεια: Νοέμβριος 2003 – Οκτώβριος 2004

Η βασική επιδίωξη του έργου PISTA είναι η υλοποίηση ενός διαλειτουργικού συστήματος για την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική συλλογή τελών διοδίων (Electronic Fee Collection – EFC), από τους συνδρομητές – χρήστες μερικών από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης. Το έργο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αρκετών ευρωπαϊκών χωρών όπως οι Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Στα πλαίσια της ελληνικής συμμετοχής συνεργάζονται 3 βασικοί ελληνικοί Φορείς Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμων, οι: Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ΤΕΟ Α.Ε., Εγνατία Οδός ΕΟ Α.Ε. και Αττική Οδός ΑΟ Α.Ε. καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο ελληνικός πιλότος του έργου βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην υλοποίηση ενός εθνικού κεντρικού κόμβου (Greek Cluster) διαλειτουργικότητας και λογιστικής εκκαθάρισης στα συστήματα αυτόματης ηλεκτρονικής συλλογής τελών των διοδίων των ανωτέρω φορέων. Απώτερος στόχος του ελληνικού πιλότου είναι η ενσωμάτωση του στον ευρωπαϊκό με σκοπό την επίτευξη διαλειτουργικότητας σε διεθνές επίπεδο.
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπτυξη του πυρήνα λογισμικού που θα συγκεντρώνει και θα διαχειρίζεται τα δεδομένα από τους επιμέρους κόμβους και θα αυτοματοποιεί τις συναλλαγές μεταξύ τους. Το έργο συνίσταται στο σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής του συστήματος, των καθορισμό των απαιτήσεων και των προδιαγραφών του εξοπλισμού, του σχετιζόμενου με τις τεχνολογίες πληροφορίας και τέλος την βασική εφαρμογή, η οποία θα υλοποιεί τους στόχους του ελληνικού πιλότου του PISTA.

Ο ρόλος της TREDIT:
– Ανάλυση και Σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής του κεντρικού συστήματος για την άμεση εφαρμογή λογιστικής διασύνδεσης των ελληνικών πιλότων του PISTA.
– Καθορισμός των προδιαγραφών του απαραίτητου εξοπλισμού στα πλαίσια της φυσικής αρχιτεκτονικής του πληροφοριακού συστήματος.
– Η ανάπτυξη των εφαρμογών διαχείρισης.
– Εγκατάσταση πιλοτικής εφαρμογής και έλεγχος λειτουργίας της