Ανάπτυξη λογισμικού Διαχείρισης φυσικής διανομής προϊόντων – DIANOMES

Ανάπτυξη λογισμικού Διαχείρισης φυσικής διανομής προϊόντων – DIANOMES

dianomes

Πελάτης: EEC, DGVII – Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας

Διάρκεια: 1992 – 1994

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τα Ολοκληρωμένα Μεσογειακά Προγράμματα για την Εφαρμογή της Πληροφορικής στον Ιδιωτικό Τομέα ανατέθηκε δε από το Υπουργείο Ερευνών και το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών.
Στόχος του έργου ήταν η εφαρμογή ενός συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, με κύριο μέλημα τη στήριξη των εταιρειών με τη διαδικασία διανομής, που θα κατανέμει τον άριστο έλεγχο της συνολικής διαδικασίας στους επικείμενους χρήστες. Η βασική ιδέα ήταν η ολοκλήρωση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφόρησης (ΓΣΠ) και των κατάλληλων αλγορίθμων Ο.R. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση των αλγορίθμων Ο.R. και των τεχνικών Διαχείρισης της Πληροφόρησης με ένα εξελιγμένο Σύστημα Επικοινωνίας Xρήστη αποδείχτηκε ένας πολύ δυναμικός συνδυασμός για τη διαδικασία φυσικής διανομής των Προβλημάτων Προγραμμάτισης. Στο πλαίσιο της Διαδικασίας Σχεδιασμού Συστήματος εξετάστηκαν διαφορετικές εταιρείες παραγωγής του Ελληνικού ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να μελετήσουν με ακρίβεια τα εμπόδια και τις περίπλοκες παραμέτρους των πραγματικών προβλημάτων διανομής. Έτσι προέκυψε ένα ολοκληρωμένο σύνολο γενικευμένης απαίτησης για το τελικό λογισμικό προϊόν, το οποίο εγγυάται ότι το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να στηρίξει με επιτυχία την πλειοψηφία των πραγματικών προβλημάτων προγραμμάτισης στον τομέα φυσικής διανομής. Το Λογισμικό αξιολογήθηκε κατά τη διάρκεια του σταδίου της μεγάλης ανάπτυξης και μετά την ολοκλήρωσή του, και η αξιολόγηση έγινε από μεγάλες παραγωγικές εταιρείες της Ελλάδος, οι οποίες καλύπτουν την πλειοψηφία των τμημάτων ανάπτυξης.

Ο ρόλος της TREDIT:
– Καταγραφή απαιτήσεων χρηστών
– Ανάλυση της διαδικασίας διανομής εμπορευμάτων
– Διαμόρφωση μοντέλου επίλυσης του προβλήματος ανεύρεσης δρομολογίων και τήρησης χρονοδιαγράμματος στη διανομή εμπορευμάτων
– Σχεδιασμός συστήματος διαχείρισης βάσης δεδομένων
– Ενοποίηση συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών
– Ανάπτυξη αλγορίθμου βελτιστοποίησης της διαχείρισης διανομής εμπορευμάτων