Πρότυπο Έργο Ηλεκτρονικού Εμπορίου στον Κλάδο της Διανομής / Πώλησης Γαλακτοκομικών Προϊόντων και Χυμών

Πρότυπο Έργο Ηλεκτρονικού Εμπορίου στον Κλάδο της Διανομής / Πώλησης Γαλακτοκομικών Προϊόντων και Χυμών

delta

Πελάτης: ΔΕΛΤΑ Α.Ε

Διάρκεια: Οκτώβριος 1998 – Απρίλιος 2000

Το έργο αυτό αφορά την αναβάθμιση του συστήματος διανομής με τη χρήση εξελιγμένων συστημάτων τηλεματικής, που επιτρέπει την επικοινωνία της ΔΕΛΤΑ με τα σημεία πωλήσεων σε πραγματικό χρόνο. Μέσω του εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος στο φορτηγό ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μία σειρά από ενέργειες όπως νέες και συμπληρωματικές παραγγελίες, ενημέρωση των αποθεμάτων του πελάτη, αλλά και να δώσει πληροφορίες που αφορούν τις παραδόσεις στον πελάτη.
Επιπλέον, όσον αφορά τις παραδόσεις μπορεί να παρέχει άμεση και ακριβή επισκόπηση των πωλήσεων και των επιστροφών. Όλες οι προηγούμενες ενέργειες συνδυάζονται με τον κωδικό του εκάστοτε πελάτη και στέλνονται αυτόματα στο κεντρικό σύστημα βάσης. Η δυναμική σχέση μεταξύ της ΔΕΛΤΑ και των σημείων πώλησης προβλέπεται να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του κυκλώματος διανομής και να υποστηρίξει τη συνολική παραγωγική διαδικασία.
Το έργο υιοθετώντας τεχνολογίες Ηλεκτρονικού Εμπορίου όπως E-catalogs, Internet/WWW και E-forms, αποτελεί στρατηγική επιλογή για τη ΔΕΛΤΑ και τους συνεργάτες της. Η έμφαση είναι περισσότερο στις επιχειρηματικές πρακτικές για αυτό και οι εμπλεκόμενοι φορείς αποδέχονται την ανάγκη αναδιοργάνωσης των επιχειρηματικών διαδικασιών τους (ΒΡR) για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη υιοθέτηση των τεχνολογιών Ηλεκτρονικού Εμπορίου που προτείνονται.

Ο ρόλος της TREDIT:
– Τεχνολογικός σύμβουλος
– Μελέτη σκοπιμότητας του συστήματος