Οργανισμός Λιμένα Πειραιά Σύστημα Διαχείρισης Ε/Κ Σύστημα Ηλεκτρονικής Κράτησης και Ελέγχου Εισόδου στο Λιμάνι / Πλοίο

Οργανισμός Λιμένα Πειραιά Σύστημα Διαχείρισης Ε/Κ Σύστημα Ηλεκτρονικής Κράτησης και Ελέγχου Εισόδου στο Λιμάνι / Πλοίο

INTERPORT

Πελάτης: Οργανισμός Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ) Μινωϊκές Γραμμές, ΔΕΛΤΑ Α.Ε. – Πρότυπος Βιομηχανίς Γάλακτος

Διάρκεια: Ιανουάριος 1996 – Δεκέμβριος 1998

Η διαχείριση Ε/Κ πραγματοποιήθηκε μέσω ενός συστήματος αυτόματης αναγνώρισης (Automatic Equipment Identification, AEI), το οποίο έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει στη ροή πληροφοριών μέσω του δικτύου ηλεκτρονικής ανταλλαγής πληροφοριών (Electronic Data Interchange, EDI), τα στοιχεία για την κίνηση των οχημάτων και των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι.
Αντίστοιχες τεχνολογίες χρησιμοποιήθηκαν και για το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης και τον έλεγχο εισόδου στο λιμάνι/πλοίο.
Η λύση που υλοποιήθηκε, συνδυάζει υπαρκτές και νέες τεχνολογίες στο χώρο της ηλεκτρονικής αναγνώρισης (tags) και μετάδοσης (EDI),σε ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο σύστημα.
Κύρια σημεία της συγκεκριμένης εφαρμογής αποτελούν τα εξής:
• Προαναγγελία άφιξης φορτίου (οδικά ή θαλάσσια) από τον πράκτορα στο λιμάνι, καθώς και ηλεκτρονική αίτηση κράτησης με τη χρήση EDI.
• Επιβεβαίωση κράτησης θέσης από το λιμάνι για οχήματα, μέσω EDI.
• Ηλεκτρονικός έλεγχος εισόδου / εξόδου Ε/Κ / φορτηγών από το χώρο του λιμανιού (access control), ηλεκτρονικός έλεγχος φορτοεκφόρτωσης Ε/Κ στο πλοίο και ηλεκτρονικός έλεγχος εισόδου οχήματος στο οχηματαγωγό με τη χρήση πληροφοριακών ετικετών (tags)
• Παρακολούθηση και έλεγχος εμπορευματοκιβωτίων (Ε/Κ) στο χώρο στοιβασίας του ΟΛΠ, με τη χρήση tags και γεωγραφικού συστήματος πληροφοριακών (GIS)
• Ηλεκτρονική ενημέρωση στους πελάτες του ΟΛΠ και τιμολόγηση των μεταφορικών υπηρεσιών μέσω EDI.

Ο ρόλος της TREDIT:
– Καθορισμός απαιτήσεων χρήστη
– Σχεδιασμός/ Ανάπτυξη του συστήματος