Εφαρμογές Ηλεκτρονικού Εμπορίου σε Επιχειρηματικές Δραστηριότητες Διακίνησης Χαρτιού

Εφαρμογές Ηλεκτρονικού Εμπορίου σε Επιχειρηματικές Δραστηριότητες Διακίνησης Χαρτιού

infolog

Πελάτης: Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ)

Διάρκεια: Ιανουάριος 1997 – Δεκέμβριος 1999

Το έργο στοχεύει στην αναβάθμιση των επιχειρηματικών και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων με τη χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου.
Η λύση περιλαμβάνει το σύνολο των διεθνώς αποδεκτών μηνυμάτων (EDIFACT/EDIPAP) για την ανταλλαγή των απαιτούμενων εγγράφων με σκοπό την αγορά προϊόντων από προμηθευτή χώρας του εξωτερικού και τη διαχείριση αποθεμάτων. Το τελικό προϊόν αποτελείται από μια σειρά εφαρμογών λογισμικού που διασυνδέουν το σύνολο των απαιτούμενων λειτουργιών, ώστε να ελαχιστοποιείται ο χρόνος και η προσπάθεια του χρήστη.
Οι επιμέρους εφαρμογές που συνθέτουν την ολοκληρωμένη λύση είναι οι ακόλουθες: 1. Παραγγελιοληψία
Το σύνολο των εγγράφων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας εμπορικής συμφωνίας πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με τη χρήση του προτύπου EDIPAP. Οι σχετικές επικοινωνίες αφορούν την αίτηση και παροχή προσφορών, κατάθεση και αποδοχή παραγγελίας, πρόβλεψη χρόνου παράδοσης και τιμολόγηση.
2. Έλεγχος διανομής και αποθεμάτων
Η εφαρμογή επιτρέπει στον παραλήπτη την ηλεκτρονική επικοινωνία (EDIFACT) με τους συνεργαζόμενους φορείς στη μεταφορική αλυσίδα (διαμεταφορέα, αποθήκη κλπ) για τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο των διαθέσιμων αποθεμάτων καθώς και της διανομής αυτών.

Ο ρόλος της TREDIT:
– Σχεδιασμός του συστήματος
– Ανάπτυξη του συστήματος